TG blog

The Bungalow is located in one of the opulent localities in Chennai- Anna Nagar - Shanthi colony. The renovation aims at integrating state-of-art amenities with the desired interior style. The 5000 sft area under renovation is designed with a wide range of materials and design elements that blend with the style. The design concept intended to bring about a fusion between the traditional and the contemporary styles of design. The key material - design elements were wood and brass finishes. Wall panels and ceiling panels of wood and gypsum are used alternativelyhtat balance each other out. Acrylic sheets with MDF grill board creates an intersting play of light and shade.The design had to adopt multiple cassette air conditoners in the false ceiling without giving a sense of disproportion. Both the furniture and furnishings were custom designed and built.

TG blog

TG blog

Brass members were strategically designed with other elements, giving a feel of grandeur to the residence. The cascade wall in the interior was designed with onyx, LED backlit wooden panels showcasing family portraits, while Polished granite borders the cascade, Ribbed grey granite forms the cascade. Wall sconce, Double recessed ceiling lights, LED cove lights, inground luminaires, spot lights and other such varients in lighting enhances the living enviroment as a whole.The design as an end product, had an appealing and a functional outlook that satisfied the client.

TG blog

TG blog